FAQs

Frequently Asked Questions

Fysiotherapie is tegenwoordig direct toegankelijk. Een verwijsbrief van de huisarts is in de meeste gevallen niet nodig. Uiteraard staat het u vrij om de huisarts te consulteren. Bij chronische aandoeningen of na een operatie is wel een verwijsbrief van huisarts/specialist noodzakelijk voor de zorgverzekeraar. Hetzelfde geldt voor fysiotherapie aan huis. Zonder verwijsbrief komt fysiotherapie in deze gevallen niet in aanmerking voor vergoeding.
Mocht u niet in staat zijn om naar ons te komen, dan komen wij naar u. Dit kan bijvoorbeeld als gevolg van een nieuwe knie of heup. Voor een behandeling aan huis is een verwijzing van een arts of specialist noodzakelijk.
  1. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs
  2. Uw verzekeringspas
  3. Een handdoek
  4. Eventueel de verwijsbrief.
Met ingang van de nieuwe zorgverzekeringswet zijn de vergoedingen voor fysiotherapie gewijzigd. Een fysiotherapiebehandeling wordt meestal alleen vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, zult u in de meeste gevallen de behandelingen zelf moeten betalen. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van uw persoonlijke pakket en of uw zorgverzekeraar met de betreffende fysiotherapeut een contract heeft. Tevens gelden voor de verschillende specialisaties afwijkende vergoedingen. Daarnaast heeft u, wanneer u COPD heeft, recht op andere vergoedingen. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.
Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt ons bellen om dit alsnog te bevestigen.